Van de week kwamen een paar artikelen voorbij die toch wel erg mijn aandacht trokken. Allebei over de waarde van iets, in totaal verschillende context maar ach. Gaat mij meer om het idee.

Oude wereld. Er gaat iets mis met een cruise schip, de Costa Concordia. Heel erg mis. Boskalis doet een voorstel om het schip te bergen voor meer dan 100 miljoen euro. Dat zijn 100.000.000 euro’s. Ik weet het, dit is omzet. Maar toch, wat een geld!

Nieuwe wereld. OMGpop zit al jarenlang spelletjes te maken voor online (inclusief mobile), heeft een gigantische hit. Binnen 9 dagen hadden ze 1 miljoen spelers van het spel Draw Something. Zynga komt langs, succesvol online spelletjes maker, en legt 180 miljoen dollar op tafel. Wat zelfs tot 210 miljoen dollar kan oplopen. Voor een spelt dat nu 225.000 dollar per week binnenhaalt en 6 weken oud is. Score!

Terug naar de hele oude wereld. Bedrijf die al sinds 1786 (!) bestaat. Goed winstgevend is, groeit en kleine 200 miljoen omzet maakt. 5,9 miljoen euro winst in 2010. Keert daarvan 4,7 miljoen uit als dividend en daarvoor betaal je nu iets meer dan 50 miljoen voor. En dat niet alleen, het eigen vermogen is 73 miljoen, zonder dat er ook maar enige immateriële activa op de balans staat.

Ik ben er blij mee dat ik die aandelen al tijden bezit :)

long Reesink (grote grote waarschuwing: er is zeer weinig handel in dit aandeel)

TwitterLinkedIn