De afgelopen 32 jaar deden obligaties in de US het beter dan aandelen (inclusief dividend!).

 

Dat is niet erg waarschijnlijk dat dat blijft continueren. Over het algemeen zijn de bonds van de veilige landen op hun low, zie hier het overzicht op WSJ.  De traditionele leerboeken laten normaal gesproken zien dat het risico op staatsobligaties lager is en dus het rendement ook. Maar dit laat dat dus al tijden niet waar zijn. Uiteindelijk geloof ik dat het gelopen risico zich wel weer rechttrekt, maar dat kan op twee manieren. Of aandelen worden weer meer waard. of Rendement op obligaties keldert…

Ik zit al weer redelijk volgepakt met aandelen. Niet dat niet verder kan dalen, dat kan altijd, alleen zijn er gewoon limiet orders gevallen die ik tijden geleden had gezet. Dus voor een mooie prijs weer wat aandelen rijker; ik kijk over 3 jaar wel weer waar dat echt heen leidt.

Afgelopen tijd Accell, BAM, Binck & Neways (let op weinig handel) opgepikt. Ik ben daar blij mee. En heb nog wat aandelen die ik graag op zou willen pikken.

TwitterLinkedIn